2.Do you have any skiing equipment you no longer need?A ski school in the far north of India could put it to good use.
In March we published a photo story about the extraordinary Zsnskar region in northern India,which is cut off from the outside world for more than seven months of the year,and only accessible (可通行的)via a frozen river.We also included information about the limited use of skiing in the region and the recent creation of the Zanskar Ski School:"Despite the difficulties of travelling through the region when the snow comes,skiing hasn't traditionally been used as a means of transport by the locals,largely because trees don't grow here,so there is little in the way of raw materials from which to make skis.In 1995,a group of British scientists in the region noticed the lack of skis and one of them returned to set up the Zanskar Ski School in Padam.The school provides lessons for a small fee and rents skis to the local people.Among the benefits that the school hopes to bring are improved education-children often find it difficult to get to school through the deep snow-and the possibility of offering ski tours to tourists in the future.So far,more than 300 local people have received training,and local doctors and policemen regularly borrow skis."
But what we weren't able to include in the article is that the ski school is always on the look out for old skiing equipment-particularly of a size suitable for children-and,I thought.Now the European ski season is drawing to a close,there might be a few of you out there who have some old equipment you'd like to see go to a good home.If that's the ease you can get in touch with the school via their website www.zanskarski school.org.
56.What's the purpose in writing the text?D
A.To raise money to develop this area
B.To attract more tourists to the area
C.To appeal to more locals to attend the school
D.To ask people to give away their skis to the school
57.Who would be the most helpful to the school now?A
A.People having old skiing equipment. B.Students in the Zanskar Ski School.
C.Locals in Zanskar region. D.Tavellers enjoying skiing.
58.What can be the best title for the text?B
A.An extraordinary region in India B.A home for old skis
C.A good means of transport D.A popular sport-skiing.
分析 本文主要介紹了在印度北部的Zsnskar 地區(qū),因?yàn)闆]有木材做滑板,缺少雪橇,所以人們出行有困難.一位英國的科學(xué)家在伯德姆建了所學(xué)校培訓(xùn)滑雪技術(shù),也租借給當(dāng)?shù)厝艘恍┭┣,但是還是缺乏設(shè)備,作者希望那些家里有舊的不用的雪橇設(shè)備的人士可以把雪橇設(shè)備捐贈給學(xué)校.
解答 DAB
56.D 寫作意圖題.根據(jù)第一段的"Doyou have any skiing equipment you no longer need?A ski school in the far north of India could put it to good use."可知,作者是想說服讀者把不用的滑雪設(shè)備送給學(xué)校.故選D.
57.A 推理判斷題.根據(jù)文章最后一段的"there might be a few of you out there who have some oldequipment you'd like to see go to a good home.If that's the ease you can get in touch with the school via theirwebsite www.zanskarskischool.org."可知最有幫助的人是那些有舊的滑雪設(shè)備的人,可以把它們捐給學(xué)校,故選A.
58.B 主旨大意題.文章主要介紹了印度北部的Zsnskar 地區(qū),缺少雪橇出行不便,而有些人家里有舊的不用的雪橇設(shè)備,可以捐贈給那些需要的人,因此最好的標(biāo)題是給舊雪橇找個(gè)家,故選B.
點(diǎn)評 學(xué)生需要認(rèn)真閱讀原文,把握文章大意,對文章脈絡(luò)有整體的了解,能仔細(xì)查找文中細(xì)節(jié),并能根據(jù)文章內(nèi)容進(jìn)行合理的推測判斷.